Koelemulsie-metaalbewerkingsvloeistof-snijvloeistof-kopen

Lubsolutions lanceert FluidMAX vloeistof optimalisatieprogramma

Lubsolutions Benelux lanceert op METAVAK het modulair opgebouwde FluidMAX vloeistofmanagement- en optimalisatieprogramma. Hiermee wordt specifiek ingespeeld op de toenemende vraag van gebruikers naar professionele ondersteuning bij het oplossen van problemen, analyseren van machines en (verspanende) bewerkingen en het selecteren, toepassen, onderhouden en optimaliseren van metaalbewerkingsvloeistoffen en smeermiddelen.

“Ons FluidMAX systeem is ontwikkeld voor bedrijven in de metaal- en algemene industrie.”

legt Lubsolutions-directeur Dennes Lagendijk uit. “Het bestrijkt zowel de financiële, operationele als technische kant van vloeistofbeheer. We beginnen door met het management te kijken naar mogelijke pijnpunten en de huidige kosten. Daarbij wordt naast de selectie en inzet van metaalbewerkingsvloeistoffen en smeermiddelen, ook breder gekeken naar de totale kosten van aanschaf, onderhoud en afvoer. Maar ook naar voorraadomvang en -kosten, productiestilstand en de systematiek waarmee wordt gewerkt. Daarbij streven ook veel productiebedrijven naar lean manufacturing, ofwel het realiseren van maximale waarde voor de klant bij zo min mogelijk verspilling.”

FluidMAX

De eerste bevindingen worden in een rapport vastgelegd. Lagendijk: “Vervolgens kijken we middels een gedetailleerde audit op de productielocatie(s) hoe er in de praktijk wordt gewerkt, wat voor elke situatie de juiste smeermiddelen en productievloeistoffen zijn en hoe deze in relatie met elkaar en met de processen functioneren. In de volgende fase volgt een primair advies richting management inclusief een plan van aanpak in de tijd. Uitgangspunten hierbij zijn een betere beheersing van vloeistof- en smeermiddel gerelateerde processen, alsmede een kostenbesparing op de korte en langere termijn. Wij kunnen een gedegen pakket aan continue verbeteracties uitrollen. Zo brengt FluidMAX productie-organisaties met een aantal gerichte stappen naar een hoger niveau, terwijl de kosten inzichtelijk en beheersbaar worden. In alle lagen van de organisatie ontstaat bovendien een wederzijds committent om continu te blijven verbeteren. Als spin-off resulteert dit in een prettiger werkklimaat, een grotere tevredenheid onder de werknemers en niet onbelangrijk: een hogere productie output.”

Lees dit artikel op Metaalnieuws.nl

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.